Ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, σχεδιασμός για την επόμενη διοργάνωση
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Με επιτυχία στέφθηκε το φεστιβάλ Μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου από τον Δήμο Σερρών, σε συνεργασία με το σωματείο Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών. Το Φεστιβάλ που φιλοξενήθηκε στην οδό Δορυλαίου πίσω από το Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 το απόγευμα με την διοργάνωση Event από τον σύλλογο Ζαχαροπλαστών- μπουγατσοποιών. Παρασκευάστηκε μία γιγάντια τούρτα που κεράστηκε στους πρώτους επισκέπτες του φεστιβάλ. Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου διοργανώθηκε δεύτερο Event με την Παρασκευή γιγάντιας μπουγάτσας που επίσης προσφέρθηκε στους επισκέπτες που επισκέφθηκαν μαζικά τον χώρο του φεστιβάλ. Το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Οκτωβρίου μέλη του σωματείου Μπουγατσοποιών και Ζαχαροπλαστών καθοδήγησαν μικρούς ζαχαροπλάστες να μάθουν να ζυμώνουν και να ψήνουν κουλουράκια και να στολίζουν τούρτες. Κάθε μέρα στο χώρο του πάρκου παρουσιαζόταν δημιουργικές δράσεις από το « ΑΡΤΙΟ» και τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ με τσουβαλοδρομιές, σκάκι, κατασκευές και ώρα παραμυθιού. Παρουσιάστηκαν παράλληλα θεατρικές παραστάσεις παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από πολιτιστικούς συλλόγους. Καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεις παρουσία είχαν οι φορείς: Ασπροπύλη, ΚΑΑΜΕΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΕΡΑΝΘΟΣ,ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, UNESCO.
Θέσαμε τον πήχυ ψηλά
Οι διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Μπουγάτσας και τοπικών προϊοντών( bougatsadays) έμειναν ικανοποιημένοι από την μαζική συμμετοχή των Σερραίων αλλά και επισκεπτών από άλλους δήμους. Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού του Δήμου Σερρών Παναγιώτης Γρηγοριάδης δήλωσε ότι ο Δήμος Σερρών έθεσε ψηλά τον πήχυ της διοργάνωσης από πέρσι πρώτη χρονιά της διοργάνωσης του φεστιβάλ. Εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την φετινή εκδήλωση τονίζοντας ότι με θέρμη ο κόσμος αγκάλιασε το φεστιβάλ μπουγάτσας και τοπικών προϊοντών. Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε το έμψυχο δυναμικό του Δήμου( υπηρεσίες) που έγκαιρα “έστησαν” όλη την υποδομή για να διοργανωθεί το φεστιβάλ καθώς επίσης και το σωματείο Μπουγατσοποιών Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών για την άψογη συνεργασία. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που συνέδραμαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και τα ΜΜΕ που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και πρόβαλλαν το γεγονός. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να είναι αρωγός εκδηλώσεων που δίνουν βήμα για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊοντών.
Προεργασία από τον χειμώνα
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών Ιωάννη Παπαδόπουλου. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί το φεστιβάλ ενδυναμώνεται και εδραιώνεται. Ο καιρός βοήθησε ώστε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση του κόσμου καθόλη την διάρκεια του φεστιβάλ.»
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος δηλώνει ότι η διοργάνωση του 2015 θα προετοιμαστεί από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε να υπάρχουν επισκέπτες απο πολλούς νομούς της Ελλάδας. «Σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία από τον Φεβρουάριο του 2015 μπορούμε να προετοιμάσουμε το bougatsadays 2015 προτείνοντας εκδρομές στο Νομό Σερρών που θα συνδυάζουν την επίσκεψη στο φεστιβάλ με έναν άλλο εκλυστικό σημείο του νομού( π.χ. Αμφίπολη ή Σπηλαίο Αλιστράτης). Θα επιδιώξουμε επίσης πάλι σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία προσέλκυση επισκεπτών εκδρομών που έχουν προορισμό πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπενθυμίζοντας τους ότι μπορούν μία μέρα να επισκεφθούν την πόλη των Σερρών για να δούν από κοντά πως παρασκευάζεται η μπουγάτσα» κατέληξε ο πρόεδρος του σωματείου Μπουγατσοποιών- Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών.