Ποιοτικό κρασί με διεθνή αναγνώριση
- Σταθερή και ανοδική η πορεία της επιχείρησης
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Αθόρυβα ξεκίνησε την δραστηριότητα του το Οινοποιείο «Γαζωρίτης» το 2007. Η επιχείρηση έχει έδρα τον Γάζωρο Σερρών. Σήμερα οκτώ χρόνια μετά απολαμβάνει την αναγνώριση του κοινού και έχει στη φαρέτρα τις διεθνείς διακρίσεις. Με πολύ μεράκι και φροντίδα τα αδελφιά Γιάννης και Σωτήρης Μπούλιος και ο Χρήστος Θολούλης «έστησαν» τη επιχείρηση πιστεύοντας πιστεύουν ακράδαντα ότι η ποιότητα αργά ή γρήγορα ανταμείβεται από το καταναλωτικό κοινό.Το Βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο χώρο του Οινοποιείου στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε και συνομιλήσαμε με την υπεύθυνη της επιχείρησης κυρία Ελένη Θολούλη. Προσχαρή, άνετη και φιλική η κυρία θολούλη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» αναφέρθηκε στην 8χρονη παρουσία της επιχείρησης , και στις ακάματες προσπάθειες των ιδρυτών της να προσφέρουν ποιοτικό κρασί στη αγορά.
Ποιο το σκεπτικό της εκδήλωσης που διοργανώσατε το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου στο Οινοποιείο σας;
Διοργανώσαμε την πολιτιστική εκδήλωση τιμής ένεκεν για τον συντοπίτη μας σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο με πρωτοβουλία του οποίου γυρίστηκε η ταινία Γάζωρος Σερρών και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1974. Επιδιώκουμε το κοινό να εξοικειωθεί με το χώρο του θεάτρου και της τέχνης στο Οινοποιείο μας. Χαρήκαμε γιατί ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μας. Hταν μία επιστροφή στο παρελθόν. στο Γάζωρο των παιδικών μας χρόνων.
Μιλήστε για την επιχείρηση σας;
Η επιχείρηση μας ξεκίνησε την δραστηριότητα της το 2007. Καλλιεργούμε εκατό στρέμματα αμπελώνες(είναι ιδιόκτητοι), το δε οινοποιείο μας στεγάζεται σε έκταση 640 τετραγωγικών και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα της τελευταίας τεχνολογίας.
Είστε ικανοποιημένη από την πορεία της επιχείρησης σας;
Ναι, ειλικρινά η πορεία ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας. Θα χαρακτήριζα την πορεία της σταθερή και ανοδική.Παράγουμε κρασί λευκό, κόκκινο, ροζέ, ημίγλυκο , το δε κόκκινο- μελαγκάς που είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου μας απέσπασε τρία χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.Το πρώτο στη θεσσαλονίκη, το δεύτερο στο διαγωνισμό του Βερολίνου και το τρίτο στο διαγωνισμό των Βρυξελλών. Στον τρίτο μάλιστα διαγωνισμό ήταν η μοναδική διάκριση για την Ελλάδα. Το Οινοποείο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα, για αυτό είναι αναγνωρίσιμο. Το λευκό μας κρασί είναι πολυποικιλιακό. Το 2012 απέσπασε το ασημηνένιο μετάλλιο χωρίς να είναι περασμένο σε βαρέλι. Η βράβευση του κόκκινου κρασιού μας το 2011 απέσπασε ιδιαίτερα ευμενή σχόλια στην Ευρώπη.
Πόσο προσωπικό απασχολείται και που προωθείται το προϊον σας;
Τους καλοκαιρινούς μήνες απασχολούμαι 20-30 άτομα προσωπικό την περίοδο της συγκομοιδής( τρύγου) και τον χειμώνα τρία με τέσσερα άτομα. Το κρασί μας υπάρχει στα περισσότερα καταστήματα των Σερρών, στη θεσσαλονίκη, ενώ ένα μέρος της παραγωγής εξάγεται στην Αλβανία, το Βέλγιο και την Αμερική.