Ένωση Τοπικών Προϊόντων Παραγωγών Ορεινής Χαλκιδικής
- Όλα τα προϊοντα τους παρασκευάζονται με αγνά υλικά, παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές
Το Περασμένο Σάββατο 16 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έξω από το Κρεοπωλείο- Παντοπωλείο «Καμπούρης» στην Πλατεία Εμπορίου η Ένωση των Τοπικών Προϊόντων- Παραγωγών Ορεινής Χαλκιδικής παρουσίασε τους Σερραίους τα προϊοντα της. Η Ένωση έχει συσταθεί πριν από ένα χρόνο κάτω από την κοινή ονομασία «Ονείρου Γή». Για την προσπάθεια των παραγωγών της Χαλκιδικής αναφέρθηκε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η κυρία Ρίτα Μπόση μέλος της Ένωσης.
ΕΡ: Ποιος ο λόγος της επίσκεψης σας στις Σέρρες και το Κρεοπωλείο Καμπούρης;
Ρ.Μ. Καταρχήν θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε η Ένωση Τοπικών Προϊόντων Παραγωγών της Ορεινής Χαλκιδικής η οποία βγάζει ποιοτικά προϊοντα και ο περισσότερος κόσμος δεν τα γνωρίζει.
Εδώ και ένα χρόνο συσπειρωθήκαμε , βάλαμε τα προϊοντα μας κάτω από μία κοινή ονομασία και προσπαθούμε να τα προωθήσουμε όσο ποιο μακριά μπορούμε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε φθάσει μέχρι την Αθήνα Είμαστε στις αγορές της Νέας Υόρκης, της Ελβετίας, στη Βουλγαρία, συνεχώς εξαπλωνόμαστε. Πρόσφατα ξεκίνησε μία συνεργασία στο Κουβέιτ, Νομίζω ότι πάμε καλά.
ΕΡ: Πως επιλέγεται τους χώρους όπου παρουσιάζεται τα προϊοντα σας;
Ρ.Μ. Επιλέγουμε καλούς επαγγελματίες σε κάθε τόπο και τοποθετούμε ολόκληρη την σειρά των προϊόντων μας, δεν αναζητούμε καταστήματα για να τα πουλήσουμε αλλά ψάχνουμε συνεργάτες. Οι συνεργάτες μας πρέπει να καταλάβουν το προϊόν, τους εκπαιδεύουμε μέσα σε εισαγωγικά, τα προϊόντα μας είναι αγνά και χειροποίητα χωρίς κανένα συντηρητικό και είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στα σπίτια μας και όχι στην αγορά. Τοποθετούνται σε χώρους επιλεγμένων συνεργατών και μαζί εκπαιδεύουμε τον κόσμο να τα προτιμά και να τα καταναλώνει.
ΕΡ: Η Χαλκιδική εκτός από τον τουρισμό αναπτύσσεται και στον πρωτογενή τομέα;
Ρ.Μ. Βεβαίως και κακώς δεν ασχολήθηκε τόσο καιρό με τον πρωτογενή τομέα. Έχουμε συμπαραστάτης προσπάθειας το Επιμελητήριο Χαλκιδικής το οποίο στηρίζει την προσπάθεια μας και έχουμε και τους EXECUTIVE CHEF’S CLUB OF GREECE οι οποίοι είναι η ελίτ των σέφ στην Ελλάδα και η οποία έχει επιλέξει τα προϊοντα μας τα χρησιμοποιεί και έρχεται μαζί μας όπου πάμε.