«Στόχος η εξωστρέφεια» τονίζει ο Σ. Κοτσαμπάς
- Πολλαπλά τα οφέλη από την επιτυχία της δράσης σύμφωνα με την ΟΕΒΕΣ
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Φαντασία Γεύσεων της ΣΕΡΡΑΙΚΗΣ ΓΗΣ» η οποία θα λάβει χώρα στο διήμερο 8-9 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Εlpida resort”.H εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ. Πρόκειται για τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαγειρικής σπουδαστών και Αρχιμαγείρων του ΙΕΚ. Πέρσι ανάλογη δράση είχε πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Σερρών και την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Σωτήρης Κοτσαμπάς «εκατόν εβδομήντα είναι οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Έχουν καλεστεί και θα συμμετέχουν στη δράση πολιτιστικοί σύλλογοι, και σερραϊκές επιχειρήσεις οι οποίες θα εκθέσουν τα προϊοντα τους. Όλοι οι μάγειρες και οι chef θα μαγειρέψουν με υλικά από σερραϊκά προϊοντα. Θα μαγειρέψουν κατά βάση νηστίσιμες συνταγές και όχι μόνο λόγω της περιόδου. Θα Χρησιμοποιηθούν υλικά από την παραγωγική σερραϊκή γή. Θα βραβευτούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι για τις σπεσιαλιτέ τους και τα τοπικά τους εδέσματα.Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν από τον Αθανάσιο Σκούρα ο οποίος είναι βασικός κριτής του διαγωνισμού με μακρόχρονη και πετυχημένη ως μακροβιότερος master Chef της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και από στελέχη της λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης»
«Η Γαστρονομία εξελίσσεται συνεχώς»
Το κόστος της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών με τα έξι σωματεία της (Ιχθυοπωλών, Αρτοποιών, Εστιατόρων, Ποτοποιών,Οπωροπωλών, Κρεοπωλών).«Με την εκδήλωση αναδεικνύουμε και την συμβολή του ΙΕΚ Σερρών και του τμήματος Μαγειρικής.Οι σπουδαστές του εν λόγω τμήματος θα απορροφηθούν στον κλάδο της εστίασης. Η Γαστρονομία στη χώρα μας αλλά και στις Σέρρες εξελίσσεται συνεχώς, είναι απαραίτητο να στελεχώνεται από εργαζόμενους που έχουν γνώση και την εξειδικευμένη ενημέρωση για την ασφάλεια των τροφίμων, το καλό σέρβις και το ποιοτικό φαγητό»
«Οι Chef θα γνωρίσουν τα προϊοντα μας»
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Κοτσαμπάς παράλληλα τόνισε ότι «παράπλευρος στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίζουν οι Chef τα σερραϊκά προϊοντα, να τα προτιμήσουν για τις κουζίνες τους , να γνωρίσουν τους Σερραίους επιχειρηματίες ώστε να μπουν τα προϊοντα τους στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο στο ξενοδοχείο «Εlpida resort” άλλα αν ο καιρός μας βοηθήσει υπάρχει πρόβλεψη να φιλοξενηθεί σε κλειστό χώρο».
«Ευχαριστώ τον Χρ. Κωνσταντινίδη»
Ο Σωτήρης Κοτσαμπάς αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον ξενοδόχο Χρήστο Κωνσταντινίδη ο οποίος διαθέτει αφιλοκερδώς τους χώρους και τον εξοπλισμό για την μαγειρική.«Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αγκάλιασε την ιδέα μας και στηρίζει την προσπάθεια μας αποδεικνύοντας ότι πιστεύει στην εξωστρέφεια στο χώρο της εστίασης.Πιστεύει δηλαδή ότι η εστίαση μπορεί να βάλλει ένα μικρό λιθαράκι για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Νομό Σερρών» Τέλος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών μας δήλωσε ότι πιστεύει στο σύνθημα «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε από τη σερραϊκή γή» και εκτιμά ότι η επιτυχία της δράσης θα περάσει το μήνυμα αυτό και στο κοινό.