Η παράδοση 33 ετών συνεχίζεται
- O χειροποίητος γύρος και μεγάλη γκάμα προτάσεων που σε απογειώνουν γευστικά
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Ο Κώστας Ψαθάς επαγγελματίας δεύτερης γενιάς είναι ιδιοκτήτης του Ψητοπωλείου « Καλύτερος». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» μιλά για την άκρως 33χρονη πορεία της επιχείρησης στη σερραϊκή αγορά στο χώρο της εστίασης. Πιστεύει ακράδαντα η ποιότητα, ο σεβασμός στον πελάτη και η συνεχή προσπάθεια για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών είναι το μυστικό της επιτυχίας της επιχείρησης η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 1982.
Το ψητοπωλείο « Καλύτερος» έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού 33 χρόνια. Μιλήστε μας για το ιστορικό και το προφίλ των ιδιοκτητών;
Ο Αθανάσιος Ψαθάς ιδρυτής της επιχείρησης τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1982 από τον πατέρα μου Αθανάσιο και τη μητέρα μου Αργυρή στην οδό Μεραρχίας 24. Ήταν μία μικρή επιχείρηση τότε η οποία κάθε χρόνο, βήμα- βήμα κέρδισε πελάτες και κατάφερε να διαγράψει μία ανοδική πορεία. Το 2002 σε μία περίοδο ιδιαίτερα ανθηρή εντάχθηκα και εγώ στην επιχείρηση στην οποία έχω αφοσιωθεί εδώ και 13 χρόνια. Ο πατέρας μου ξεκίνησε την δουλειά 32 ετών , πριν μερικά χρόνια βγήκε στη σύνταξη αλλά έρχεται στο κατάστημα και με βοηθά γιατί έχει αγάπη και μεράκι για αυτό που ξεκίνησε από το μηδέν.
Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας της πολύχρονης παρουσίας του καταστήματος στην αγορά;
Πιστεύω ότι η συνταγή είναι η καθαριότητα, η ποιότητα και η σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη. Να βλέπεις τον πελάτη στα μάτια και να τους λες πάντα την αλήθεια.
Τι προτείνετε στους επαγγελματίες- συναδέλφους σας για να μπορέσουν να σταθούν;
Ο επαγγελματίας δεύτερης γενιάς Κώστας Ψαθάς
Να δίνουν μεγάλη σημασία στην καθαριότητα και την ποιότητα σχολαστικά για να ξεχωρίζουν. Ο επαγγελματίας που θέλει να ξεχωρίζει πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω, να βελτιώνεται συνεχώς. Ο πελάτης θέλει να είσαι τυπικός και σωστός απέναντι του. Εννοείται βέβαια ότι χρειάζεται πολύ προσωπική εργασία για να σταθεί ένα κατάστημα και προσοχή στις αγορές.
Τι θέλει ο πελάτης σήμερα. Θέλει το ποιοτικό και το φθηνό προϊον;
Θέλει να κρατάς την ποιότητα σταθερή για αυτό και ο επαγγελματίας πρέπει να μειώνει άλλα κόστη όπως η φθηνότερη ενέργεια για τα μηχανάκια της επιχείρησης. Θέλει να απολαύσει ο πελάτης αυτό που επιθυμεί στη φθηνότερη τιμή.
Εκτός από τα κλασικά προϊόντα της επιχείρησης( γύρος , σουβλάκι, σουτζουκάκι) ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις σας;
Εργαζόμενοι του Ψητοπωλείου «Καλύτερος» με τον ιδιοκτήτη Κώστα Ψαθά.
Η πρόταση του καταστήματος είναι ο γύρος. Ο γύρος ήταν αυτός που μας κράτησε τόσο χρόνια στην αγορά. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, δικά μας. Τώρα προσθέσαμε και άλλες ποικιλίες όπως το μπεργκέρ, το φιλέτο κοτόπουλο, κοτό-σουβλάκια, πίττες ολικής αλέσεως οι οποίες στρέφονται σε μία άλλη κατηγορία πελατών.
Μιλήστε μας για το νέο κατάστημα το οποίο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια;
Στιγμιότυπο από την εικόνα του καταστήματος εσωτερικά
Το νέο κατάστημα λειτουργεί στη οδό Κ. Καραμανλή 30( πρώην Μεραρχίας) από την πρωτομαγιά του 2011. Το συνολικό εμβαδό είναι 220 τετραγωνικά, από αυτά τα 100 είναι κουζίνα και τα υπόλοιπα ο χώρος εξυπηρέτησης του πελάτη και το σαλόνι. Το παρασκευαστήριο φιλοξενείται σε χώρο 30 τετραγωνικών. Το κατάστημα απασχολεί είκοσι επτά με τριάντα εργαζομένους σε καθημερινή βάση και στόχος μας είναι με την βοήθεια και την στήριξη του πελάτη να γίνουν σαράντα.