Θετικές οι εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες
- Σπουδαστές παρουσίασαν τις δημιουργίες τους και κέρδισαν εμπειρίες
Το μεσημέρι της Κυριακής 8 Απριλίου επισκεφθήκαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο 2ος πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών, αρχιμαγείρων ΙΕΚ(οδός Εξοχών ξενοδοχείο“Εlpida resort”.Συνομιλήσαμε με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας- Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος αλλά και διαγωνιζόμενους οι οποίοι πρόθυμοι τοποθετήθηκαν για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στις Σέρρες.
«Άρτια η οργανωμένη η εκδήλωση»
Ο πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας- Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Καρακασίδης ο οποίος κατάγεται από το Μανδράκι Σιντικής συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση.«Οι διαγωνιζόμενοι με θέμα τα σερραϊκά προϊοντα, είναι σπουδαστές των ΙΕΚ πρότειναν διάφορες γεύσεις. Εμείς ως αρχιμάγειρες αναδεικνύουμε τα τοπικά προϊοντα και τα αναγάγουμε σε έργα τέχνης. Πιστεύω στο θεσμό και εύχομαι να συνεχιστεί»
«Πολλαπλά τα οφέλη»
Το μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας- Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος» Κωνσταντίνος Φραγκάκης δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι η Λέσχη στηρίζει την προσπάθεια με όλες της τις δυνάμεις. Ο ίδιος συμπλήρωσε φέτος 38 χρόνια στο χώρο της μαγειρικής. Εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια έχει μία μόνιμη συνεργασία στη Ρόδο. «Τα οφέλη της εκδήλωση είναι πολλαπλά, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τα τοπικά μας προϊοντα» τόνισε και σημείωσε ότι «οι σπουδαστές των ΙΕΚ συμμετέχουν σε μία διαδικασία θεμιτού ανταγωνισμού. Παρουσιάσουν τις ιδέες τους στη μαγειρική με τοπικά προϊοντα αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στη μαγειρική»
«Στηρίζουμε την εκδήλωση»
Στο περίπτερο του σωματείου Κρεοπωλών Ν. Σερρών συναντήσαμε την Βίκυ Ηλία η οποία μας ανέφερε ότι ο διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στους σπουδαστές των ΙΕΚ να αποκτήσουν σπάνιες εμπειρίες.«Το σωματείο μας ήταν χορηγός της εκδήλωσης. Κρέατα άλλα και σκευάσματα που προσφέρουμε για την εκδήλωση μπορούν οι Σερραίοι να τα προμηθευτούν από τα κρεοπωλεία των μελών του σωματείου μας. Πρόκειται για άριστης ποιότητας κρέατα σε πολύ καλές τιμές. Εκτιμώ ότι η εκδήλωση ήταν άρτια οργανωμένη»
Αργυρός σκούφος για τον Χ. Χατζηξάνη
Ο Χάρης Χατζηξάνης από το Στρυμονικό Σερρών παρακολουθεί μαθήματα του Β εξαμήνου στο τμήμα των Αρχιμαγείρων του ΙΕΚ Σερρών.«Διαγωνίστηκα στα ζυμαρικά και πήρα τον αργυρό σκούφο. Ο διαγωνισμός είναι μία πολύ ωραία εμπειρία. Μου άρεσε και θέλω να συμμετέχω και του χρόνου» μας δήλωσε ικανοποιημένος.
«Καλή ευκαιρία για καριέρα η μαγειρική»
Ο Αλέξανδρος Σεργιατζής ο οποίος κατάγεται από τις Σέρρες είναι απόφοιτος του ΙΕΚ Σερρών.Συμμετείχε στον διαγωνισμό Μαγειρικής και κατέλαβε την τρίτη θέση στη θεματολογία «Σαλάτες». Θεωρεί ότι η κλήση του στη μαγειρική του δίνει την ευκαιρία να κάνει καριέρα στο χώρο. «Η μαγειρική μου άρεσε από μικρό παιδί. Η μητέρα μου με την τεχνική της με ώθησε να ασχοληθώ με την μαγειρική. Θέλω να δουλέψω και να διακριθώ στο αντικείμενο» ανέφερε στο «Σ.Θ.»
Δ.Ν.