Επιτυχημένη εκδήλωση με πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Τ. Χατζηβασιλείου
- Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών
«Η νέα εποχή στην προστιθέμενη αξία των σερραϊκών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων» με κύριο ομιλητή τον Δημήτριο Κουρέτα Καθηγητή Φυσιολογίας ζωικών οργανισμών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Χατζηβασιλείου σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών.
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου στην αίθουσα « Γ. Χρηστίδης χαιρέτισαν ο Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Πολλοί αγρότες, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με το αντικείμενο άκουσαν τις εισηγήσεις των ομιλητών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π.Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Βισαλτίας Αθ.Μασλαρινός, Εμμ.Παππά Δ.Νόττας και Ν.Ζίχνης Π.Μπόζης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σερρών Σπ.Μισιρλής και πλήθος άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενώ από τον κόσμο του επιχειρειν ήταν ο Πρόεδρος της Βιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ Π.Τσινάβος ενώ θεσμική παρουσία είχε η ΟΕΒΕΣ με τον πρόεδρο της Σωτήρη Κοτσαμπά.
Ομιλητές της εκδήλωσης και τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν ήταν :
Δ ημήτριος Κουρέτας
- Καθηγητής Φυσιολογίας ζωικών οργανισμών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Θέμα: Η νέα εποχή στην προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων
- Φώτιος Τέκος
- Διευθύνων Σύμβουλος FoodOxys Υπ. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Θέμα: Το νέο σήμα πιστοποίησης τροφίμων AFQ
- Ζωή Βασιλική Σκαπέρδα
- Επιστημονική Υπεύθυνη αναλύσεων FoodOxys, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Θέμα: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης σερραϊκών και άλλων προϊόντων
- Στέλιος Δρυς
- Διευθύνων Σύμβουλος Foodstandard
- Θέμα: Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Επενδύσεις στον Αγροδιατροφικό Τομέα