Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αθ. Εξαδάκτυλος κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν την κυβερνητική παράταξη
- Υπενθύμισε στους Έλληνες την απερισκεψία των Βρετανών να θέσουν τον εαυτό τους εκτός Ευρώπης, κάτι για το οποίο έχουν μετανιώσει
Στους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ψηφίσουν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις Σέρρες, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Είναι ώρα για περισσότερες ευρωπαϊκές πολιτικές και αυτό μπορεί να το υπηρετήσει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλον ο Κ. Μητσοτάκης» είπε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφθούν καλά πριν αποφασίσουν τι θα επιλέξουν. Τους θύμισε την απόφαση των Βρετανών που παρασύρθηκαν το 2016 και επέλεξαν να βγουν εκτός Ευρώπης και τώρα το έχουν μετανιώσει.
Υποστήριξε ότι μόνο μία εμπνευσμένη Δεξιά μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα για την άνοδο της Ακροδεξιάς που αποτελεί διαλυτική απειλή για την Ευρώπη.
Τόνισε επίσης ότι στο Ευρωκοινοβούλιο δεν πάμε για να διαμαρτυρηθούμε αλλά για να εργαστούμε και επομένως επιλέγοντας αριστερά κόμματα το μόνο που μπορεί να παραχθεί είναι περισσότερα μανιφέστα.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έγινε ιδιαίτερα θερμά δεκτός από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Θόδωρο Καμπούρη, ο οποίος εξήρε την προσφορά του την περίοδο της Πανδημίας και του έδωσε τον λόγο.
Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αφού ευχαρίστησε τον Θ. Καμπούρη στην τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής:
«Έκανα ένα χρέος στη διαχείριση μία μεγάλης κρίσης. Μια κρίση που βρήκε τον πλανήτη απροετοίμαστο, μία κρίση που η μικρή Ελλάδα, υπό την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη, χειρίστηκε με έναν τρόπο πολύ καλύτερο από τις δυνατότητες που έχουμε συνήθως. Σε αυτό πρέπει να πούμε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η αντίδραση του Ελληνικού λαού που στη συντριπτική του πλειοψηφία έδειξε μία ωριμότητα και βοήθησε καθώς έπρεπε να ακολουθεί οδηγίες για τις οποίες ήταν απροετοίμαστος και οι περισσότερες ήταν ανεπιθύμητες και δύσκολες. Την εποχή εκείνη όλοι κάναμε το χρέος μας αλλά η εποχή εκείνη έχει τελειώσει προ πολλού. Από εκείνη την εποχή έχουμε μία αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική που αρχίζει να δημιουργεί πολιτικές για την υγεία οι οποίες μέχρι τότε ήταν αποκλειστική ευθύνη των κρατών μελών. Και εδώ προκύπτει και η δική μου εμπλοκή στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι οι πολιτικές για την υγεία πρέπει να γράφονται από όσους υπηρετούμε καθημερινά τους ασθενείς μας και πάντα σε συνεργασία με αυτούς.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η γραφειοκρατία μπορεί να μας φέρει οδηγίες που είναι είτε ανεφάρμοστες, είτε ατελέσφορες.
Πέραν αυτού το μήνυμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου θα πρέπει να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο τους 21 καλύτερους πρεσβευτές για να εκπροσωπούν την χώρα μας.
Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στην ευρωβουλή έχουν μία εθνική αποστολή η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς πρέπει να αλληλεπιδρούν και να συνδιαμορφώνουν πολιτικές με άλλους 684 ευρωβουλευτές άλλων χώρων σε ένα κοινοβούλιο που δεν υπάρχει καμία πλειοψηφία, άρα όλες οι πολιτικές εναπόκεινται στην εργασία όσων θα βρεθούν εκεί.
Και με αυτή την σκέψη οι συμπολίτες μας να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη θα οδηγήσει σε λάθος αποτέλεσμα του οποίου τις επιπτώσεις θα τις ζήσουμε τουλάχιστον για πέντε χρόνια, μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές.
Η Ευρώπη βρίσκεται για πρώτη φορά σε πολιτικές συνθήκες αστάθειας, τις οποίες δεν ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και εκεί είναι σημαντικό το πώς θα αντιδράσουμε, αισθάνονται όλοι μία απειλή από την Ανατολή – και δεν αναφέρομαι στην πάγια απειλή της χώρας μας από την Τουρκία που την αναγκάζει να δαπανά ένα μεγάλο ποσό για την Άμυνα της στερώντας πόρους από την Υγεία, την Παιδεία, και άλλες δραστηριότητες που όλοι θα ήθελαν να διαθέσουν- αλλά μιλώ για την απειλή που έρχεται από την Ρωσία στην οποία θα πρέπει ενδεχομένως να προσθέσουμε και μία πιθανή αδιαφορία από τη Δύση. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι η ώρα για περισσότερες ευρωπαϊκές πολιτικές, για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για ευρωπαϊκή άμυνα, για αναθεώρηση πολιτικών που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της Ευρώπης η οποία πάση θυσία πρέπει να παραμείνει ευρωπαϊκή και είναι η ώρα οι Έλληνες να στείλουν αυτούς που μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτή την αποστολή καλύτερα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος από τους πολιτικούς μας αρχηγούς μπορεί να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ούτε δεύτερη σκέψη ότι αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με την ίδια λογική θα πρέπει να δουν και ποιοί θα είναι οι ευρωβουλευτές, διότι είδαν δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν ανθρώπους να ζητούν την μείωση της χρηματοδότησης ή την κατάργηση της χρηματοδότησης της χώρας καθαρά για εσωτερικά παιχνίδια ή αριστερές διαμαρτυρίες ή για αναπόδεικτες ιδεοληψίες.
Η διατήρηση της ευρωπαϊκής Ευρώπης σημαίνει ενίσχυση των μικρών για να μείνουν στον τόπο τους, ανάταξη του δημογραφικού προβλήματος το οποίο εξελίσσεται τα τελευταία 50 χρόνια, και θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να αναταχθεί αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει σήμερα, και επιπλέον πρέπει να προχωρήσουμε στην αμυντική ολοκλήρωση. Την πόρτα μας την κτυπούν πολλοί και εμείς ως ευγενικοί και πολιτισμένοι άνθρωποι βλέπουμε πάντα ποιος κτυπάει την πόρτα μας αλλά νομίζω ότι έχουμε καθήκον και υποχρέωση να δεχόμαστε αυτούς που μπορούν να σεβαστούν το σπίτι μας, τις συνήθειες μας, τον τρόπο ζωής μας και τον πολιτισμό μας και να μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό. Και αυτό αναφέρεται στο μεταναστευτικό όπου θα πρέπει να προσέξουμε πολύ περισσότερο το που ακριβώς και πως ακριβώς κινούμαστε.
Με το βλέμμα στις 9 Ιουνίου θα ζητήσω όσοι πάνε στην κάλπη να φέρουν στη μνήμη τους μία 23 Ιουνίου του 2016. Ήταν η ημερομηνία όπου η Βρετανία αποφάσισε, παρασυρμένη από τους Ευρωσκεπτικιστές, να κάνει το βήμα εξόδου, βήμα που σήμερα το έχει μετανιώσει αλλά δρόμος επιστροφής μάλλον δεν υπάρχει ή είναι εξαιρετικά δύσκολος και μακρύς. Εκείνο όμως που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι εκείνοι που παρέσυραν του Βρετανούς σε εκείνη την απόφαση της 23ης Ιουνίου, την 1η Φεβρουαρίου του 2020, την πρώτη μέρα που η Βρετανία ήταν εκτός Ευρώπης αποσύρθηκαν από την πολιτική και πήγαν να παίξουν γκόλφ. Και αυτό το λέω γιατί έχουμε και εμείς ανεύθυνους πολιτικούς που εισηγούνται αλλαγή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας επιστρατεύοντας επιχειρήματα που δεν έχουν καμία λογική βάση, διότι δεν αντέχει σε δημόσια συζήτηση, δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανέναν αλλά μπορεί να κινείται υποδορίως. Να θυμούνται όλοι ότι η απειλή της ακροδεξιάς είναι μία διαλυτική απειλή και αυτή την απειλή μόνο μία εμπνευσμένη δεξιά, σαν αυτή που υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία από την εποχή του Κ. Καραμανλή, μπορεί να σταθεί αποτελεσματικό ανάχωμα, το οποίο μπορεί να είναι προς όφελος, όπως είναι και προς όφελος όλα αυτά τα χρόνια που ζούμε εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης, προς όφελος του Ελληνικού λαού. Να θυμόμαστε επίσης ότι στο Ευρωκοινοβούλιο πάμε για να εργαστούμε, δεν πάμε για να διαμαρτυρηθούμε. Άρα η ψήφος στην Αριστερά είναι μία ψήφος που δεν θα παράξει έργο, το πολύ – πολύ μπορεί να παράξει μερικά μανιφέστα»
Δ.Ν.