«Στόχος μας να στείλουμε το σωστό μήνυμα στο αρμόδιο Υπουργείο» δηλώνει ο Μ. Παπαμιχαηλίδης
Σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου τα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού παρέμειναν κλειστά δεν εξυπηρέτησαν τους πολίτες, λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π).
Το ΚΕΠ της πόλης των Σερρών έμεινε ανοιχτό και με προσωπικό ασφάλειας και εξυπηρέτησε μόνο τις πολύ έκτακτες περιπτώσεις.
Επικοινωνήσαμε χθες το πρωί με τον πρόεδρο του Σωματείου Μακεδονίας- Θράκης και Θεσσαλίας Μιχάλη Παπαμιχαηλίδη από τον οποίο ζητήσαμε να μας εξηγήσει τους λόγους που ώθησαν το σωματείο εργαζομένων στα ΚΕΠ να προχωρήσει στην κινητοποίηση.
«Ο ουσιαστικός λόγος της κίνησης μας να προχωρήσουμε στη απεργία είναι ότι τα ΚΕΠ είναι η μοναδική ανοικτή υπηρεσία η οποία εν μέσω πανδημίας έχει επιφορτιστεί μέσω αποφάσεων με περισσότερο όγκο δουλειάς. Η δουλειά αυτή διεκπεραιώνεται με το ίδιο αριθμό υπαλλήλων. Για να γίνει αυτό εμείς χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερο χρόνο , πέραν του ωραρίου μας. Γινόταν και πριν τον κορωνοϊό αυτό- ο μεγαλύτερος όγκος δουλειάς με το ίδιο προσωπικό- όμως τώρα έχει παγιωθεί ως μόνιμη κατάσταση» δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων των ΚΕΠ .
Αιτήματα μας συνέχισε είναι «να λειτουργούν τα ΚΕΠ με περισσότερο ασφάλεια, δηλαδή να λειτουργούν προγραμματισμένα με ραντεβού και όχι όπως θα λέγαμε λαϊκά όποιος περνά έξω από το ΚΕΠ να εισέρχεται στο χώρο.
Πέρα τούτου ζητάμε να γίνουν προσλήψεις γιατί αυτός ο όγκος δουλειάς δεν «βγαίνει» με αυτό τον αριθμό των εργαζομένων.
Τα ΚΕΠ λειτουργούν 18 χρόνια, προσλήψεις δεν έχουν γίνει, και οι Δήμοι στους οποίους ανήκουμε έχουν να προσλάβουν προσωπικό 10 χρόνια».
Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Μακεδονίας- Θράκης- Θεσσαλίας κατέληξε λέγοντας ότι επιλέχτηκε αυτή η περίοδος για την 24ώρη απεργία για να στείλει μήνυμα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο οποίο ανήκουμε ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.
«Πρόκειται για μία νεκρή περίοδο όπου ο κόσμος είναι σε διακοπές και υπάρχει μικρότερη κινητικότητα, λιγότερος όγκος δουλειάς».
Δ.Ν.