Διαγραφή του πρώην υπουργού έφερε το σοβαρότατο επεισόδιο στο αεροδρόμιο
Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα, στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου.
Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.
Οι σφοδρές αντιδράσεις και οι εξηγήσεις σε Καλαφάτη, Τασούλα
Το επεισόδιο προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και σφοδρές αντιδράσεις, τις οποίες η δημόσια συγγνώμη του πρώην υπουργού μάλλον φούντωσε παρά έκαμψε. Και τούτο γιατί συνοδεύτηκε από «επίθεση» προς τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για υπερβολές και ανακρίβειες.
Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας νωρίτερα το περιστατικό είχε επισημάνει: «Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Εξηγήσεις ζήτησε από τον πρώην υπουργό και ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.
Η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο
Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά.
Η συγγνώμη του δεν πείθει, τόνισε από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».
«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την ‘πύλη εξόδου’ της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία», σχολίασε δηκτικά και το ΚΚΕ.
Η μισή συγγνώμη για την… «ένταση και αναστάτωση»
Σημειώνεται ότι ο ίδιος παρά το βίντεο υποστηρίζει ότι δεν χειροδίκησε και κάνει λόγο για ένα «περιστατικό έντασης» και «αναστάτωση». Εγκαλεί μάλιστα τα μέσα για υπερβολές και ανακρίβειες.
Πηγή: Ναυτεμπορική