Ασφάλεια και νοικοκυροσύνη του κράτους τα πρώτα που θα κρίνει ο λαός
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Ο Ελληνικός λαός απεφάνθη. Επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία να τον κυβερνήσει δίνοντας στο μεγάλο αστικό κόμμα της χώρας ποσοστό που πλησιάζει το 40%. Παρότι δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα μεγάλο ποσοστό διαθέτει την πλειοψηφία και τις έδρες για να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα της .
Το ποσοστό είναι μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη αποχή. Τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας πλησιάζουν τις εποχές του πάλαι ποτέ δικομματισμού που υπήρχε στη χώρα από το 1974 εως το 2009.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τον πολωτικό του λόγο διατηρεί σε επίπεδο εντυπώσεων ένα μεγάλο ποσοστό που αθροιζόμενο μαζί με αυτό της Νέα Δημοκρατίας σπάζει το φράγμα του 70% του εκλογικού Σώματος.
Γύρω από τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχηματίστηκε μία νέα πλειοψηφία που έχει μεγάλο μέγεθος και νέο ενθουσιασμό.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να κατορθώσουν να βάλλουν τη χώρα σε ένα σωστό δρόμο, ισόρροπης, ορθολογισμένης πορείας κάνοντας ένα βήμα στην πορεία αναγέννησης της χώρας.
Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η ηθική εικόνα της κυβέρνησης ως καθημερινή αξία και ως παράδειγμα συμπεριφοράς.
Μένει να αποδειχθεί στην πράξη απο το πώς η Νέα Δημοκρατία ως μονοκομματική ισχυρή πλειοψηφία θα χειριστεί τα ζωτικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Την ασφάλεια, τον εκσυχρονισμό του κράτους , την αντιμετώπιση της ανεργίας
Ο Ελληνικός λαός το πρώτο πράγμα που θα κρίνει είναι στη ασφάλεια( φαινόμενα ανασφάλειας και ανομίας παρατηρούνται έντονα στη σερραϊκή επικράτεια) και την νοικοκυροσύνη του κράτους γιατί η ανάπτυξη της οικονομίας για να μεταφραστεί σε θέσεις εργασίας, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δυο χρόνια.
Η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να απαλύνει όσο μπορεί τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσει καλύτερο οικονομικό περιβάλλον.
Ο λαός καταδίκασε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία. Εχει σημασία πως θα χειριστεί αυτή την εκλογή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Από το παρελθόν το δικό της και των άλλων θα αντλήσει μαθήματα, αλλά θα κριθεί από τις πράξεις του μέλλοντος.