Θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών
- Η Αθανασία Καμπούρη , επαγγελματίας τρίτης γενιάς μιλά στο «Σ.Θ»
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
Η Αθανασία Καμπούρη επαγγελματίας τρίτης γενιάς αγάπησε το επάγγελμα του κρεοπώλη βλέποντας από μικρή στο κατάστημα τον παππού της και τον πατέρα της. Είναι αδερφή του Φάνη Καμπούρη προέδρου του Σωματείου κρεοπωλών Ν. Σερρών και συμμετέχει στην εθνική ομάδα κρεοπωλών # MEATING GREECE # η οποία ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών World Butchers’ Challenge στην Αμερική στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας τον Σεπτέμβρη του 2020. Σημειώνεται ότι η Σερραία Αθανασία Καμπούρη με όπλο την δουλειά και την αγάπη για το αντικείμενο έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία σε εθνικούς διαγωνισμούς κρεοπωλών και μαγειρικής.
Συναντήσαμε την Αθανασία Καμπούρη η οποία δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που τις έθεσε το «Σ.Θ.»
Πως επιλέχθηκες στην εθνική ομάδα Κρεοπωλών και τι σημαίνει η συμμετοχή σου στο εγχείρημα;
Η Αθανασία Καμπούρη αριστερά με τη γυναίκα της ομάδας κρεοπωλώνMEATING GREECE Άϊντα Μπιλιμάνι.
H MEATING GREECE έκανε πανελλαδικό κάλεσμα μέσω ανοιχτής πρόσκλησης σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών, αλλά και στις επίσημες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι αναζητά νέα άτομα να στελεχώσει την ομάδα του 2020.
Έστειλα την αίτηση, ένα βιογραφικό και ένα βίντεο προβάλλοντας τη δουλειά μου (παρασκευάσματα που δημιουργώ στο κατάστημα μας). Ακολούθησαν συναντήσεις και διαδικασία επιλογής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, στις οποίες συγκεντρώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι. Πέρα από την επίδειξη τεχνικών δυνατοτήτων, η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων, με επικεφαλής των Captain Λεωνίδα Μαθιουλάκη, κρεοπώλη τρίτης γενιάς, από τα Χανιά βαθμολόγησε την επίδειξη- παρουσίαση της δουλειάς του καθενός, αλλά και πραγματοποίησε συνεντεύξεις. Ήταν σαν ένας μίνι διαγωνισμός.
Έτσι επιλέχθηκαν όλα τα μέλη της Ομάδας. Εκτός από μένα επιλέχθηκαν ο Κώστας Κλάδος από το Ηράκλειο, ο Θανάσης Διαμέλας από το Δρυμό Θεσσαλονίκης, ο Γρηγόρης Μαρινάκης από τα Χανιά, ο Αντώνης Καραμαλέγκος από την Αθήνα,, η Άϊντα Μπιλιμάνι επί πολλά έτη συνεργάτιδα του Αρχηγού και ο Γιώργος Αρμάος από τα Χανιά. Η ομάδα είναι 8μελής και η αποστολή 15μελής, με manager σεφ, διατροφολόγο, κτηνίατρο, διακοσμητή αρχιτεκτονικής τραπεζιού κα.
Πως είναι να συμμετέχεις σε μία ομάδα κρεοπωλών σε μία διαδικασία όχι καθημερινότητας αλλά συμμετοχής σε πρωτάθλημα;. Είναι κάτι το συναρπαστικό;
Η Εθνική ομάδα Κρεοπωλών MEATING GREECE με τον αρχηγό( στο μέσο) Λεωνίδα Μαθιουλάκη, κρεοπώλη τρίτης γενιάς, από τα Χανιά σε ευθυμία.
Για όποιον αγαπάει την δουλειά του η συμμετοχή του σε μια τέτοια ομαδική προσπάθεια και έχοντας να αντιμετωπίσει δυνατούς ανταγωνιστές είναι όντος συναρπαστικό. Η εμπειρία και τα οφέλη από τη συμμετοχή στους λεγόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του κρέατος είναι πολύ σημαντικά.
Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. γιατί θα διαγωνιστούμε στο καταπληκτικό γήπεδο του NBA Golden 1 Center Arena, έδρα των Sacramento Kings, Πρόκειται για το πιο πράσινο γήπεδο του κόσμου,, χωρητικότητας 17.000 θεατών!
Η Ελλάδα θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρούσα και θα συναγωνιστεί άλλες 15 χώρες, εκ των οποίων και μεγαθήρια του παγκόσμιου στερεώματος, όπως η Γαλλία, η Βραζιλία, η Νέα Ζηλανδία, οι ΗΠΆ,κα.
Γίνονται επαρκείς ενέργειες ώστε να αναδειχθεί η ανάδειξη της ποιότητας του Ελληνικού κρέατος τα Ελληνικά έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω του κλίματος και των ποιοτικών τροφών;
H Aθανασία Καμπούρη στο βάθος με τους συναδέλφους της σε στιγμές χαλάρωσης.
Οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι εντατικές και προσανατολισμένες στην ανάδειξη της ύψιστης διατροφικής αξίας των ελληνικών προϊόντων και εν γένει της ελληνικής διατροφής. Η MEATING GREECE αποτελεί ένα σπουδαίο όχημα προβολής του γαστρονομικού μας πλούτου, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις μέσω χορηγικών σχημάτων, να προβάλουν τα προϊόντα τους, από λάδι και κρασί μέχρι ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά. Στηρίζουμε έμπρακτα τα τοπικά προϊόντα και αναδεικνύουμε στα πέρατα του κόσμου την Ελλάδα και τη διατροφή της.
.