Στρατηγική ήττα η συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει
Υπέρ της πολιτικής αλλαγής άμεσα τάχθηκε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις Σέρρες την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου δήλωσε τα εξής: «Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα επείγει. Τι εννοώ εγώ με τον όρο πολιτική αλλαγή. Ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μία ώρα νωρίτερα, με δημοκρατικό τρόπο βέβαια, με εκλογές. Όσο θα καθυστερεί τα προβλήματα της χώρας θα πολλαπλασιάζονται. Επίσης για μένα πολιτική αλλαγή σημαίνει. Ικανότητα να κυβερνηθεί η χώρα με βάση τα προβλήματα και τις ανάγκες της. Γιατί οκτώ χρόνια μετά έχω τη βεβαιότητα ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε αποφύγει τελεσίδικα τη χρεοκοπία. Για να μην πω ότι η τελεσίδικη χρεοκοπία είναι μπροστά μας. Αυτό φοβάμαι»
Σχολιάζοντας τα εθνικά θέματα ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε:
«Για τα Εθνικά θέματα μιλάμε για τη Μακεδονία. Η άποψη η δική μου είναι η εξής: Η συμφωνία των Πρεσπών, συνιστά μία στρατηγική ήττα τρομακτικού βάθους για την Ελλάδα. Με την υπογραφή που έβαλε ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Κοτζιάς στη πραγματικότητα αναγνωρίζουμε εμείς ότι υπάρχει ένα μακεδονικό έθνος και αυτό είναι οι Σκοπιανοί. Υπάρχει μία μακεδονική γλώσσα και αυτή είναι η γλώσσα που μιλούν οι Σκοπιανοί και υπάρχει η ιδιότητα του Μακεδόνα πολίτη την οποία έχουν μόνο οι Σκοπιανοί.
Αυτό συνιστά στρατηγική ήττα, κάτι που ούτε οι Βαλκανικοί πόλεμοι το κατάφεραν, ούτε οι επιπολαιότητες του ΚΚΕ, το κατάφεραν όπως ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Κοτζιάς. Δηλαδή να δώσουν υπόσταση στο κατασκεύασμα του λεγόμενου μακεδονισμού. Δηλαδή μία πλαστή ανάγνωση της ιστορίας που οδηγεί εμένα που είμαι από το Κιλκίς να μην μπορώ να προσδιοριστώ ως Μακεδόνας γιατί ο Ζάεφ δεν με αναγνωρίζει ως τέτοιον. Ο Ζάεφ με αναγνωρίζει ως κάτοικο της Βόρειας Ελλάδας και εσείς οι Σερραίοι είστε κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας, δεν είστε Μακεδόνες. Και όλα αυτά με την υπογραφή Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά.
Ερωτηθείς αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε:
«Η πορεία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν ανακόπτεται, ό,τι και να γίνει. Το αν εμείς δεν κυρώσουμε τη συμφωνία, τουλάχιστον θα έχουμε να λέμε ως χώρα ότι αυτό το πράγμα δεν το κάναμε εθνικό κτήμα»
Δ.Ν.