Τις προάλλες, σε μια συζήτηση με ντόπιους επιχειρηματίες ο κ. Π. Τσινάβος της ΚΡΙ-ΚΡΙ αναρωτιόταν πως γίνεται και, παρόλο που ο νομός Σερρών και η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτόν παράγει σχεδόν το 60% του ελληνικού γάλακτος, ο νομός μας να έχει μείνει τόσο πίσω στην μεταποίηση του γάλακτος (π.χ. με τυροκομεία κλπ).
Προσφέρθηκε μάλιστα, ως ΚΡΙ-ΚΡΙ, να σταθεί δίπλα σε όσους θελήσουν να εμπλακούν στη μεταποίηση του γάλακτος με παροχή τεχνογνωσίας.
Γιατί τα γράφω σήμερα όλα αυτά; Διότι με τη μάχη των εκλογών για τον επιμελητηριακό θώκο να ανάβει, καλό θα ήταν από όλους τους εμπλεκόμενους να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και η ατζέντα της αντιπαράθεσης να αφορά –αποκλειστικά και μόνο – τα πραγματικά προβλήματα των Σερρών σε εμπόριο και επιχειρήσεις.
Με έμφαση ασφαλώς στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Αυτό πρέπει να γίνει το ισχυρό μας χαρτί.